Categorie├źn
Uncategorized

Dit is alle informatie over payrolling

Payrolling is een term die bij veel mensen bekend in de oren klinkt, er wordt de laatste tijd ook steeds vaker een payrollorganisatie in dienst genomen. Heb je ook interesse in payrolling? Lees deze blog dan verder, wij vertellen meer over payrollorganisaties doen en wat het inhoudt. Zo kom je alles te weten over payrolling voor dat je een payrollorganisatie in huurt.

Minder zorgen en minder stress

Een payrollorganisatie neemt veel werk uit handen, het kan daarom een echte toevoeging zijn aan jouw bedrijf. Uiteindelijk houd jij meer tijd over, die tijd kan je benutten om bezig te gaan met taken die je ooit nog een keer wou oppakken of die je gewoonweg heel erg leuk vindt. Een van de taken die uit handen worden genomen is personeelsadministratie. Het gebeurd regelmatig, een medewerker wordt ziek en is voor een lange periode niet meer inzetbaar. De medewerker wordt uiteindelijk arbeidsongeschikt verklaart, het zou dan zo maar kunnen dat jij als werkgever tot 12 jaar door moet betalen. Maar als de werknemer onder contract staat bij de payrollorganisatie is dit niet meer van toepassing.

De verschillen

Via een payroll bedrijf is het makkelijk om flexibel te zijn met je personeel. In de wet staat dat je normaliter drie verschillende contracten binnen drie jaar mag aanbieden. Na drie jaar moet jij de werknemer in vaste dienst nemen. Met een payrollorganisatie is dit niet het geval, je zit namelijk niet vast aan een contract waardoor er meer flexibiliteit is.

Dit is de reden

De verschillende contracten liggen niet aan de bedrijven maar het ligt aan het CAO. Een payrollorganisatie heeft namelijk een ander CAO, het CAO van ABU. Als een paar van je personeelsleden onder dienst zijn bij een payrollorganisatie en een paar bij je eigen bedrijf kan het zijn dat de arbeidsvoorwaarden verschillen. 

Wil je overstappen op payrolling?

Payrolling heeft zeker een paar voordelen voor jou als werkgever. Maar het kan best zijn dat je nog wat vragen hebt, of dat je meer informatie wilt. Neem dan gerust een kijkje op www.payrollselect.nl. Op de website van Payrollselect is meer informatie te vinden over payrolling, en als je vragen hebt over de kosten, vraag dan kosteloos een overzicht op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *