Van home office naar de bergen

Langzamerhand is wel duidelijk geworden dat we ook prima zonder te veel zakenreizen en tijd op kantoor kunnen. Vanwege de Corona crisis komen we erachter dat we niet iedere ochtend bij de koffieautomaat hoeven te staan. Te veel tijd gaat verloren aan pendelen, onnuttige vergaderingen en stand-ups. Dit kan ook gewoon online. Perfect natuurlijk, maar het is ook niet gezond om iedere dag thuis te zitten. Hoe kun je je tijd in het thuiskantoor beter afwisselen dan met het beklimmen van bergen en het bezoeken van magische plekken? Wat te denken van Rinjani of de Inca Trail? 

Al in een vroeg stadium van de Corona crisis werd duidelijk dat mensen de natuur weer op prijs weten te stellen. Mensen ontvluchtten hun homeoffice om naar het strand te gaan en door de bossen te trekken. Dat leidde tot serieuze regels, maar een rondje hardlopen door het park en het nabijgelegen bos mocht wel. De verwachting is dat homeoffice na de Corona crisis zijn plek zal hebben in het bedrijfsleven. Als dat zo is, dan moeten we ook tijd vrij maken om geregeld eens iets compleet anders te doen. Naar de bergen bijvoorbeeld. 

Even helemaal weg van alles. Als je home office of je WFH ook nog eens overlapt het met het thuiszijn van kinderen, is er niets fijner dan je batterijen opnieuw op te laden in de natuur. Je kunt naar de Alpen trekken, maar je kunt ook verder kijken dan Europa en bijvoorbeeld met je collega’s de Inca Trail in Peru lopen of Mount Rinjani beklimmen op Lombok

Alle paden die naar Machu Picchu leiden, worden vandaag de dag de Inca Trail genoemd. De circa 45 kilometer aan trails zijn onderdeel van een veel groter, deels verdwenen netwerk dat door de Inca’s werd aangelegd. De paden zijn halverwege de 20e eeuw vrij gemaakt en sindsdien hebben miljoenen hikers, trekkers en dagjesmensen hun weg naar Machu Picchu gevonden. Het is dan ook geen wonder dat de Peruaanse autoriteiten een limiet ingevoerd hebben. Een vergunning moet tegenwoordig zes maanden te voren aangevraagd worden. Dat is heel anders op Mount Rinjani, waar in 2018 voor het laatst een verwoestende aardbeving plaats vond. 

Feitelijk trek je op een actieve vulkaan, de op een na hoogste in Indonesië. Er is wat lef voor nodig om naar de krater Ram of de top te klimmen, want er is een kans dat deze vulkaan tot leven komt.Het feit dat de vulkaan in 1995 een ernstige uitbarsting had, weerhoudt niemand er van om de berg Rinjani te naderen. Het is gewoon te mooi. Je kunt je Rinjani avontuur op een paar verschillende manieren beleven, of je nu naar de Krater Rim klimt of helemaal naar de top. Hoe dan ook, je krijgt het mooiste uitzicht dat het eiland Lombok te bieden heeft.