De bedrijfscultuur ‘filosofie’ van Payt

Dagelijks werkt een gevarieerd team van developers, usability experts, sales-, marketing-, en support medewerkers met veel plezier en motivatie aan het platform van Payt om het debiteurenbeheer van klanten beter en efficiënter te laten verlopen. En dit gaat niet onopgemerkt. In maart 2020 heeft onafhankelijk platform STJARNA Payt uitgeroepen tot een van de beste (tech) werkgevers van het Noorden. Maar waarom?

De filosofie van Payt: gelukkige mensen die samen presteren 

Ondanks de groei die Payt doormaakt, heeft het bedrijf relatief weinig werknemers. Op dit moment werken er in totaal ongeveer 30 mensen. Dit is een bewuste keuze. 

Bij Payt geloven we erin dat de werknemers hun eigen verantwoordelijkheid voor het bedrijf kennen en deze ook nemen. Daarom kent Payt geen managers die delegeren, coördineren en controleren, maar werknemers die slim en hard werken, hun eigen beslissingen nemen en presteren. 

“Er is veel eigen verantwoordelijkheid voor de developers en goede communicatie en samenwerking in het team” aldus een werknemer van Payt.

Bij Payt is alle informatie beschikbaar voor iedereen. Hierdoor heeft elke werknemer de kans om mee te denken en mee te beslissen over zaken die ten goede komen aan het bedrijf. De werknemers en de directeuren van Payt bedenken iedere dag wat ze kunnen bijdragen aan de groei van het bedrijf en welke zaken prioriteit hebben. Er is niemand binnen Payt die de andere werknemers gaat vertellen wat ze elke dag moeten doen. 

“De motivatie om te presteren is hierdoor vele malen groter dan toen ik bij een bedrijf werkte waarbij de organisatiestructuur veel hiërarchie bevatte. Het is een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan het succes van Payt”  

Niks moet en (bijna) alles kan. Bij Payt geloven we dat dit de creativiteit bevordert binnen het team en bijdraagt aan het geluk van de werknemers op de werkvloer. Dit zie je terug in de prestaties van het bedrijf. 

Sander Kamstra, een directeur van Payt: 

“Ik werk graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als ik om succes te boeken. Niet door extreem hard te werken, maar door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken”.  
Kijk voor meer informatie over het bedrijf en het team op de website van Payt.