Categorieën
Uncategorized

Tijd voor duurzamere plastic verpakkingen

We leven steeds meer in een wegwerpmaatschappij. Emmers met mayonaise, verf, dierenvoeding, je hebt er elke dag mee te maken. Zonder erbij na te denken, gooi je na gebruik het emmertje of de plastic verpakking bij het afval of verzamel je de verpakkingen om ze apart in te leveren. Het gebruik van plastic is niet meer weg te denken in onze samenleving, waarin je regelmatig producten to-go koopt voor onderweg en de verpakkingsindustrie groeit. Gelukkig is er binnen deze industrie steeds meer oog voor duurzaamheid. 

Verduurzaming van emmers in de verpakkingsbranche

In de wereld van de kunststof verpakkingen is er veel aandacht voor het verduurzamen van zowel de verpakkingen als de productieprocessen. Voor veel toepassingen, of het nu gaat om het verpakken van non-food, farmacieproducten, verf of lijm, kunnen bijvoorbeeld emmers ontworpen worden van gerecycled polypropyleen. Deze emmers zijn gemaakt van gebruikt verpakkingsmateriaal van gezinnen en grootverbruikers.

De emmers zijn er in ronde, vierkante en rechthoekige vormen en worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf dat de verpakkingen nodig heeft. De gepersonaliseerde verpakkingen sluiten ook aan bij de uitstraling van een bedrijf of merk. Witte, transparante en gekleurde emmers, het aanbod in emmers van gerecyclede grondstoffen en emmers die zelf gerecycled kunnen worden neemt steeds meer toe. 

Efficiënter produceren en vervoeren

Minder energie gebruiken en minder CO2 uitstoten is heel belangrijk voor de kunststofbranche. Een deel van de verpakkingsbedrijven verscherpt daarom de doelstellingen en maakt de productieprocessen en de logistiek efficiënter. Gelukkig worden er bovendien steeds meer oplossingen bedacht voor het circulair maken van kunststof verpakkingen.

Producten goed en veilig verpakken is een must in onze maatschappij. Helaas is de impact op het milieu groot en wensen zowel producenten als consumenten een groenere verpakking. Gelukkig kan dit steeds meer met kunststofproducten die het milieu minder belasten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *